Franse woorden leren

Franse woordjes leren is niet gemakkelijk. Sowieso een andere taal dan je moedertaal leren kan erg lastig zijn. Toch zijn er wel een aantal tips waardoor het makkelijker wordt. Benieuwd hoe je het beste Franse woorden kan leren? Lees dan snel verder!

 

Woordjes herhalen

Het grote geheim bij Franse woorden leren is herhalen. Je kunt de woorden het beste leren en onthouden wanneer je ze regelmatig herhaalt. Als je ervoor kiest om alle woorden in een keer in je hoofd te stampen dan ben je ze waarschijnlijk na een paar weken alweer vergeten. De woorden worden in je langetermijngeheugen vastgezet en permanent onthouden als je ze regelmatig herhaalt en vaak leert.

 

Nieuwe woorden leren

Het is verstandig om de woorden Nederlands – Frans te leren. Als je het Nederlandse woord dan ziet dan moet je het kunnen vertalen naar het Frans. Hierdoor moet je het Franse woord echt kennen en is het niet alleen maar het woord herkennen. Als je nieuwe Franse woorden leert dan moet je ze allemaal apart gaan leren en herhalen zodat ze in je hoofd blijven zitten. Het is hierbij aan te raden om de woorden te verdelen per tien. Bedek de Franse woorden en probeer de vertaling te bedenken en dan ook hardop uit te spreken en op de schrijven.

 

Pauzes nemen tijdens het leren

Het is niet goed om aan een stuk door Franse woorden te leren. Hierdoor hebben je hersens geen rust en dat hebben ze wel nodig om al die nieuwe informatie te verwerken. Vaker een kortere pauze nemen is beter dan een keer een lange pauze. Als je na elke 25 minuten een korte pauze neemt waar je even wat drinkt, beweegt en ontspant, kun je erna weer helemaal fris aan de slag. Het is hierbij ook belangrijk dat je niet alles in een keer leert. Het is beter om het te verdelen over verschillende dagen.

 

Het gebruik van ezelbruggetjes

Bij Franse woorden leren kan het zijn dat je sommige woorden niet kan onthouden. Ezelbruggetjes kunnen hierbij helpen. Hierdoor kan je bepaalde woorden makkelijker en sneller onthouden.

 

Meer weten?

Heb jij vragen over het leren van de Franse taal? Neem dan contact met ons op.