Franse taal leren

De Franse taal leren is niet gemakkelijk. Het is een hele mooie taal maar het zelf leren is niet zo eenvoudig. Benieuwd naar een aantal tips wat het gemakkelijker maakt om deze prachtige taal te leren? Lees dan verder!

 

Franse boeken lezen

Het leren van een vreemde taal begint met herhaling en herkenning. Dit is dus ook bij de Franse taal leren. Wat hierbij kan helpen is om te beginnen met Franse kinderboeken lezen. Een aanrader is het boek Le Petit Prince. Dit boek is voor volwassen mensen ook nog leuk om te lezen. Je kan het beste beginnen met eenvoudige boeken waardoor je de woorden sneller herkent en de afbeeldingen kunnen je hierbij ook helpen. Als je de taal al iets meer beheerst kun je ook een Nederlands boek dat je al een keer gelezen hebt aanschaffen in het Frans waardoor je de verhaallijn al kent.

 

Franse apps

Om de Franse taal te leren kan een app je helpen. Je gaat hierdoor de taal niet vloeiend leren spreken maar het kan wel helpen in combinatie met een cursus of studie. Je hebt verschillende Franse gratis en betaalde apps die helpen om de taal te leren. De populairste zijn Duolingo en Babbel.

 

Franse series, films en podcasts

Een andere tip die je kan helpen bij de Franse taal leren is het kijken van Franse series en films. Zo ben je zelfs ‘s avonds op de bank nog bezig met het leren van je nieuwe taal. Franse podcasts kunnen ook helpen. Je moet dan al wel iets verder zijn in het leren van de taal want anders zal je er waarschijnlijk niet heel veel van begrijpen.

 

Online Franse cursus

Een taalcursus kan je helpen bij de Franse taal leren. Deze worden vaak ook online aangeboden. Het voordeel hiervan is dat je er zelf mee aan de slag kunt wanneer je wil vanuit huis. Je hoeft hiervoor dus nergens naar toe te reizen wat tijd bespaart. Je hebt vaak ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de instructeur, docent of mede cursisten op het online forum van de online taal cursus.

 

Meer weten?

Heb jij vragen over het leren van de Franse taal? Neem dan contact met ons op.